Ароматна ванільна олія в косметології


Ефірна олія ванілі, мабуть, одна з найпопулярніших добавок в косметичній та продовольчій продукції. Полки парфумерних магазинів заставлені ароматними тюбиками в привабливих блискучих упаковках. Запахи ванілі, безумовно, займають на них почесні місця. Не варто забувати і про смачні торти, димлячі кавові чашки, тістечка та морозиво.

У чому секрет такої популярності цього аромату? Звичайно, в його ніжній, майже невловимій м'якій жіночності, тонкості і універсальності. Однак масло ванілі - це не тільки приголомшливий запах, але і косметичний продукт, який має дуже корисні властивості.

Особливості і користь ванільного масла

Ефірна олія видобувається шляхом складної обробки, екстракції ванілі за допомогою парових печей. Для цього зазвичай використовуються високотехнологічне обладнання, але сам збір рослини виробляється виключно вручну. Після завершення першої екстракції проводять другу. Невелика порція витяжки ванілі і є кінцевим продуктом.

Ефірна олія ванілі темна на вигляд, янтарно-коричневого відтінку. Вона не така жирна, як рослинна або касторова, більш рідкувата, легка, близька по консистенції о ромашкової.

З огляду на велику концентрацію ефірне масло використовують дуже маленькими дозами.

Екстракт ванілі має лікувальні та косметологічні властивості. Відомо, що мала доза речовини позитивно впливає на клітини організму. Ефірна олія допоможе активізувати їх, поліпшити перебіг природних процесів.

Однак властивості екстракту не мають широкого спектра. Він вкрай позитивно впливає на процеси травлення, відновлює кислотний і ферментний баланс. Ефірна олія сприяє кращому засвоєнню вуглеводів, розщепленню і виведенню їх з організму.

Цікавий і такий факт. Ванільна олія абсолютно не поєднується з спиртовмісними продуктами. Ефірну речовину іноді застосовують як терапевтичний засіб проти згубної залежності.

Корисні деякі властивості масла і для жіночого організму. Воно здатне нормалізувати і регулювати менструальний цикл, запобігати появі болю і полегшувати розлади.

Застосування масла ванілі в косметології

Найбільш широко використовують екстракт в парфумерії. Багато дівчат один раз випробувавши аромат ванілі в парфумах, надовго стають його заручницями.

Крім того, масло ароматної ванілі додасть вашій шкірі пружність і бархатистість. Воно ніжно і дбайливо впливає на епідерміс, поліпшує його колір і знімає роздратування.

Пам'ятайте про те, що, незважаючи на м'який вплив, ванільний екстракт має ряд протипоказань. Обов'язково проводьте тест перед його застосуванням! Для цього крапельку масла нанесіть на область ліктьового згину або зап'ястя. У разі лущення, почервоніння, свербіння, відмовтеся від застосування продукту.

Відомо також, що ванільне масло знімає тривогу і роздратування, врівноважує і гармонізує атмосферу в вашому домі. Багатьом воно допомагає боротися з безсонням.

До речі, деякі дівчата застосовують ефірну олію ванілі замість духів. Вона довго тримається на шкірі та волоссі і прекрасно підходить для повсякденного використання.